Santi Vila candidat taurí pel PDeCat? Si els animals poguessin votar…

Santi Vila, aficionat taurí, contrari a la prohibició de les corrides de toros a Catalunya i defensor ferm de l´ús d´animals salvatges als circs, es postula com a candidat pel PDeCat.

31 octubre 2017
Barcelona, España.

El col·lectiu animalista el tenim ben calat. Ja quant era alcalde de Figueres (2007 - 2012) va demostrar la seva manca de sensibilitat envers els animals. Al juliol de 2015 el Parlament de Catalunya va aprovar una modificació de la llei de protecció animal per prohibir els espectacles de circ amb animals salvatges. Però aquesta llei va ser una culminació política i legal d´una tendència que estava marcant tot el territori català en forma de mocions aprovades als plens dels ajuntaments, que van declarar més d´un centener de pobles i ciutats lliures de circs amb animals. Totes les capitals de província, passant per la majoria de grans ciutats catalanes i recolzades fins i tot pels pobles més petits. Quedava clar que Catalunya considerava que els animals salvatges havien d'estar al seu entorn, que no havien de ser víctimes de burles ni forçats a fer activitats antinaturals per la seva espècie, i que volíem seguir avançant en matèria de protecció animal i situar-nos al capdavant. Però Santi Vila, llavors alcalde de Figueres pels volts del 2011, es va entossudir, i no només va bloquejar els diferents intents per part d´altres grups municipals per a que Figueres esdevingués un municipi lliure de circs amb animals, sino que a sobre va permetre i promoure que el Festival del Circ de Figueres fes servir desfilades d´elefants pels carrers com a forma de promoció, quelcom il·legal per cert, segons la Llei de Protecció dels Animals de Catalunya, que ja prohibia llavors fer servir animals com a reclam publicitari. 

Malgrat la poca sensibilitat de Santi Vila i malgrat els seus advertiments i declaracions de rebuig (Bloc de Circ), el seu propi partit, l´antiga Convergècia i Unió, va ser un dels promotors que va prohibir l´ús d´animals salvatges als circs a tota Catalunya. 

Però si alguna cosa ens fa més mal als qui hem treballat per a posar fi a les cruels curses de braus a Catalunya, es que el senyor Santi Vila vagi manifestant a tot i dret el seu malestar per la prohibició de la tauromàquia a Catalunya. Tot i que ell mateix no es defineix com a protaurí sino a favor de “la llibertat”, sembla ser que hi ha prou evidencies que així ho demostren. El Sr. Vila frecuentava les places per a veure corrides a Cerés (França), i va decidir estar més al costat dels taurins que del seu propi partit i sentir general de Catalunya, fins al punt que va rebre per part de la Federación de Entidades Taurinas de Cataluña el premi 'A la defensa de las Libertades' pel seu “inequívoc posicionament a favor de la pervivència de la tauromàquia”. Fins i tot l´expresident Carles Puigdemont ho va constatar en una carta: “El conseller de Cultura s’ha mostrat moltes vegades a favor del món taurí, això és totalment cert” (Més exemples: El Nacional, ABC, Vanitatis...).

Tot i la sentència fa un any del Tribunal Constitucional que invalida la prohibició de les curses de braus a Catalunya, el cert és que no han tornat ni tornaràn, perque ja és un debat superat. Però què passarà quant arribi el torn dels correbous? S´està cuinant una ILP que de ben segur recollirà les signatures que calen per a assegurar un debat profund al Parlament. PDeCat i l´antiga CIU sempre han estat partidaris de la “tortura amb barretina”, és a dir, de les festes tradicionals amb bous a Catalunya. Però un Santi Vila al capdavant no milloraria la situació. Cal que Catalunya, esdevingui o no un país independent, segueixi caminant cap a la protecció dels animals. Cal que tots els partits catalans facin un pas endavant en la lluita contra el maltracte animal en festes i tradicions. 

Santi Vila vol donar plena llibertat per a que les persones segueixin fent el que vulguin amb els animals. 

Als animalistes ens hi tindrà en contra. 

Necesitamos tu apoyo

AnimaNaturalis existe porque miles de millones de animales sufren en manos humanas. Porque esos animales necesitan soluciones. Porque merecen que alguien alce la voz por ellos. Porque los animales necesitan cambios. Porque en AnimaNaturalis queremos construir un mundo más justo para todos.

Las donaciones puntuales y periódicas de nuestros socios y socias son la principal fuente de nuestros fondos.