AnimaNaturalis Internacional CAS International - Comité Anti Stierenvechten
0 verstuurde mails
We zijn op 100 van 100

NEE tegen steun stierenvechten vanwege Corona

Nadat je dit formulier hebt ingevuld, zal je een brief namens jezelf verzenden. Lees de tekst van de brief hier.

Ashburn
Virginia, United States.
Is dit niet jouw woonplaats?
  Your personal data will be treated in accordance with international laws. By completing this form, you agree to our privacy policy

Elk jaar sterven er bijna 10.000 stieren in de stierenvechtarena. Duizenden andere stieren, samen met koeien en vaarzen, worden lastiggevallen en mishandeld in dorpen en steden over heel Spanje. Maar nu, in de noodtoestand waar Spanje zich in bevindt, zijn alle voor maart, april en mei geplande stierenfeesten geannuleerd. Valencia, Castellón, Madrid, Sevilla, Murcia ... Er zijn meer dan 200 stierengevechten en 1.684 stierenfeesten afgelast. De stierenvechtsector, zich ervan bewust dat de uitbraak van het coronavirus tot financiële tegenslagen zal leiden, heeft de Spaanse regering gevraagd om economische compensatie. Wij staan dit niet toe!

Crisis

De stierenvechtsector is hard geraakt: opgeschorte festivals, duizenden toegangskaarten om terug te geven, San Isidro (een groot festival in Madrid) en de stierenrennen van Pamplona geannuleerd, veehouderijen op de rand van faillissement... Het stierenvechten staat op het meest kritieke moment van zijn bestaan.

Steun

Vanuit de stierenvechtsector worden brieven verstuurd en wordt er contact gehouden met verschillende ministeries om miljoenen aan vergoedingen te vragen voor stierenvechters, veehouderijen of zodat de regering het teruggeven van het geld van de reeds verkochte toegangskaarten op zich neemt.

Unieke kans

De COVID-19-crisis biedt ons een unieke kans om een wereld zonder stierengevechten op te bouwen, zonder de privileges uit het verleden. Zonder de begrotingsposten van miljoenen euro’s die de stierenvechtsector ontvangt zullen de wrede spektakels met dieren verdwijnen.

Samenwerking

Het is nu of nooit! AnimaNaturalis en CAS International bundelen hun krachten om te voorkomen dat er publiek geld wordt gestoken in het redden van de stierenvechtsector. Maar we hebben je hulp nodig. Nu meer dan ooit. Teken en deel deze brief!

Nee tegen overheidssteun aan de stierenvechtsector om de effecten van COVID-19 te verlichten

Goedemiddag,

Gezien de annulering van de stierengevechten en stierenfeesten in dorpen en steden die gepland stonden voor de maanden maart, april en mei, hebben we vernomen dat de stierenvechtsector de minister van Cultuur, José Manuel Rodríguez Uribe, heeft verzocht om een ​​spoedvergadering te beleggen, “om de mogelijkheden te bestuderen om zo snel mogelijk noodplannen, herstel- en ondersteuningsplannen voor de stierenvechtsector op te zetten.”

De Europese Centrale Bank erkent dat de economische crisis die het coronavirus zal veroorzaken de omvang kan hebben van de grote financiële crisis van 2008. De autoriteiten in het hele land zullen een pakket aan maatregelen moeten ontwikkelen zodat bedrijven geen liquiditeitsproblemen ondervinden doordat ze hun activiteiten moeten stopzetten. Er is ook al steun aangekondigd voor gezinnen.

We eisen dat de regering prioriteiten stelt en geen middelen toewijst om de redding van het stierenvechten te financieren. Bedankt voor de aandacht.

Met vriendelijke groeten.

Laatste berichten